Allergon

Careers

Nu söker vi Laboratorieingenjör, Quality Control samt Produktingenjör/Utvecklingsingenjör

 

Läs mer om tjänsterna här:

Laboratorieingenjör, Quality Control

Job ID:
95435BR

Placering:
Sverige – Ängelholm, Allergon AB

Plats/Division Specifik Information
Allergon är en del av Thermo Fisher Scientific’s ImmunoDiagnostics Division (IDD), som utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta blodprovsystem för att stödja klinisk diagnos och övervakning av allergier, astma och autoimmuna sjukdomar. Med 1,600 anställda världen över är IDD världsledande inom in-vitro allergitester och också ledande i Europa inom diagnostik för autoimmunitet.

På Allergon i Ängelholm är vi cirka 50 personer som arbetar tillsammans för att förse moderbolaget IDD i Uppsala med högkvalitativa allergena råvaror och vetenskapligt stöd för allergiverksamheten. Som en världsledande producent av allergena råvaror är Allergon även leverantör till många externa globala kunder som tillverkar läkemedel för behandling av allergier. Dessutom tillverkar Allergon pollenextrakt, som används i olika Healthcare produkter.
Besök gärna vår hemsida: www.allergon.com

Lite mer om jobbet
Vi söker en engagerad, noggrann och lösningsfokuserad laboratorieingenjör till vår QC (Quality Control) avdelning. Arbetet innebär att vara operativ i den dagliga verksamheten med botaniska, mikroskopiska, immunologiska och kemiska analyser. Provtagning, in-process kontroller, utredningar i form av OOS/OOT, avvikelser, kvalificeringar och valideringar förekommer också.

Vårt QC lab är GMP certifierat vilket innebär att verksamheten är regulatoriskt styrd. Avdelningen består idag av 5 personer och det innebär att vi är ett relativt litet labb och arbetsuppgifterna blir då varierande och många vilket kräver flexibilitet och bra samarbete i teamet för att klara av uppsatta mål i form av ledtid samt leveranstider.

Vem söker vi?
Vi vänder oss till dig som har en akademisk examen inom kemi, biologi eller bioteknik. Lämplig bakgrund kan vara Civilingenjör inom kemi, eller liknande.

Som person är du noggran, flexibel och strukturerad i ditt arbete. Du samarbetar väl med andra och har goda datakunskaper. Det är lätt för dig att lära dig nya saker och motiveras av att ha många bollar i luften. Du läser och skriver obehindrat på svenska eftersom det är en naturlig del i det dagliga arbetet och då vi är ett internationellt företag behärskar du även engelska.

Det är viktigt för vårt företag att följa gällande krav avseende GMP, ISO, miljö samt skyddsföreskrifter. Vi ser därför gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbetat inom labb med kvalitetskontroll i en regulatoriskt styrd verksamhet. Erfarenhet av proteinkemiska analyser, växtbaserade läkemedel och/eller kvalificering/validering av mjukvara är meriterande.

Då vi arbetar med allergena råvaror är det av absolut största vikt att du inte ha någon form av allergi.

Är du intresserad?
Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Vill du använda dina kunskaper inom kvalitet och miljö och jobba i en spännande roll, där du verkligen kan göra en skillnad i människors vardag? Om detta låter intressant så kan du vara den person vi söker!

För att söka tjänsten går du in på Thermo Fishers karriär sida
https://jobs.thermofisher.com/ , reference 95435BR.

Har du frågor kontaktar du
Marie Hansson, Director QA, IDD Allergon, IDD Global Operations, marie.hansson@thermofisher.com
Petra Norrman, Recruiter Nordics petra.norrman@thermofisher.com

Välkommen med din ansökan snarast med sista ansökningsdatumet den 6 september 2019. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

***

Produktingenjör/Utvecklingsingenjör

Job ID:
95405BR

Placering:
Sverige – Ängelholm, Allergon AB

Job Description
Division och introduktion
Allergon är en del av Thermo Fisher Scientific’s ImmunoDiagnostics Division (IDD), som utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta blodprovsystem för att stödja klinisk diagnos och övervakning av allergier, astma och autoimmuna sjukdomar. Med 1,700 anställda världen över är IDD världsledande inom in-vitro allergitester och också ledande i Europa inom diagnostik för autoimmunitet.

På Allergon i Ängelholm är vi cirka 50 personer som arbetar tillsammans för att förse moderbolaget IDD i Uppsala med högkvalitativa allergena råvaror och vetenskapligt stöd för allergiverksamheten. Som en världsledande producent av allergena råvaror är Allergon även leverantör till många externa globala kunder som tillverkar läkemedel för behandling av allergier. Allergon tillverkar även pollenextrakt till kosttillskott och traditionellt växtbaserade läkemedel.

Hur kommer du kunna påverka?
Arbetet på Allergon är dynamiskt och varierat, ingen dag är den andra lik. Du kommer att arbeta med människor som brinner för sitt arbete och där produkterna verkligen är betydelsefulla för människor över hela världen. Arbetsmiljön på Allergon är trevlig och kännetecknas av ett öppet klimat med bra samarbete och trivsel.

Mer om jobbet
Som Produktingenjör/Utvecklingsingenjör så skall du kunna verka på bred front inom bolaget. Vi behöver lära oss mer om våra befintliga produkter och även utveckla nya produkter. Du kommer att jobba i nära samarbete med IDD då projekt/önskemål uppkommer från deras sida.

Du kommer även att arbeta med förbättring av nuvarande analysmetoder samt titta framåt på vilka analyser/utrustning som kan hjälpa oss att ta nästa kliv i utvecklingen. Erfarenhet av investeringsprojekt av labbrelaterad utrustning och främst av kvalificering/validering av mjukvara är ett önskemål.

Tjänsten omfattas även av operativt arbete kopplat till QC om behov föreligger. Typiska arbetsuppgifter kan vara verifieringsstudier, metodutveckling, kvalificeringar, riskvärderingar, validering samt drivande av ändringar och projekt.

Du kommer ingå i Quality Management vilket idag består av 9 personer och rapporterar till Marie Hansson, Director QA Allergon.

Vem söker vi?
Vi söker dig med akademisk examen och tidigare erfarenhet av arbete med QC och GMP. Meriterande om du tidigare har erfarenhet av investeringsprojekt av labbrelaterad utrustning, kvalificering/validering av mjukvara och/eller erfarenhet av utvecklingsprojekt/forskning inom växtbaserade läkemedel/allergener.

Viktigt är att du har:

  • En lämplig bakgrund som farmaceut, kemist eller civilingenjör/högskoleexamen
  • En gedigen erfarenhet av QC och GMP-driven verksamhet
  • Jobbat med produktutveckling eller liknande utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av projektledning
  • Ett driv för strategi och nytänk och förmåga att ta ett projekt från ide till slutförande.

Som person ser vi gärna att du är driven och självgående, lösningsorienterad, operativ och flexibel. Du trivs och motiveras av att vara operativ och har förmågan av att avsluta saker i tid. Du trivs både med att gå i detalj och har förmågan att se helhet. Vi hoppas även att du har ett glatt humör, har lätt för att samarbeta och är positivt inställd till vardagen. Goda kunskaper av svenska och engelska är viktigt.

Du bör inte vara allergisk, eftersom du kommer ha daglig kontakt med allergener

Är du intresserad?
Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Vill du ha ett varierande jobb med eget ansvar där du verkligen kan göra skillnad i människors vardag? Om detta låter intressant så kan du vara den personen vi söker!

För att söka tjänsten går du in på Thermo Fishers karriärsida
https://jobs.thermofisher.com/

Har du frågor kontaktar du
Marie Hansson, Director QA Allergon, marie.hansson@thermofisher.com
Joakim Frogner, Recruiter Nordics,  joakim.frogner@thermofisher.com

Välkommen med din ansökan snarast med sista ansökningsdatumet den 6. September.

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

***

Explore the professional possibilities at Thermo Fisher Scientific globally, and join our team.